DAG 30 & 31: Workshop in sloppenwijken

Na de inspirerende trektocht gingen we langs bij de kinderen in de sloppenwijken. Dit was een heel andere manier van werken aangezien er nu duidelijk een taalbarrière was. Dit hadden we alvast voorzien, onze twee Nepalese vrienden dienden als tolk. Een bijkomende uitdaging was ook dat we de kinderen moesten uitnodigen om onze workshop bij te wonen. Ze zaten namelijk niet in een klasje te wachten op ons. Door ons ergens op te stellen en de workshop alvast te beginnen met onze vrienden hadden we meteen wat nieuwsgierige oogjes. Die nieuwsgierigheid werd al snel omgezet in deelname. Voor de kinderen was het een echte openbaring. Voor velen was het dan ook de eerste keer dat ze een Ipad zagen. We hebben beslist om hier geen beelden van online te zetten omdat we niet weten of ouders hiervoor toestemming geven. Voor onszelf was dit ook zeer leerijk om ons project te zien binnen een andere omgeving. Dit liet ons ook meer nadenken over de taalbarrière en hoe we hiervoor een oplossing kunnen bieden.