DAG 1: Aankomst

Nepal.jpg

Daar was dan de dag, waar we zo lang naar uitkeken. Na een vlucht van 10 uur kwamen we aan in het bruisende Kathmandu. De tropische warmte kwam ons al tegemoed wanneer we onze eerste voet aan de grond zetten. Na wat zoeken naar een visum konden we onze bagage ophalen en ons ontvangstcomité stond alvast klaar! Met meer bagage dan auto, maakten we een heel heftig ritje naar CEPP. Hier werden we hartelijk verwelkomt en kregen we gebakken maïs met thee en fruit. Maïs wordt trouwens in de mond gegooid, daar moesten we toch even op oefenen. Na een tijdje kwam onze local promotor Min ons halen en bracht en vriend van hem ons naar een hotel in Kathmandu. Hij betaalde onze taxi want we hadden nog geen rupies. Deze gaven we dan later terug en hij vroeg ook geld voor twee sim-kaarten te kopen. Met onze drie-duizend rupies is deze gelukkige man ‘s avonds eens goed kunnen gaan eten want de sim-kaarten hebben wen nooit gezien. Zo, dit hadden we dan ook meegemaakt en dat al op onze eerste dag! Kathmandu is één grote chaos, maar wel een georganiseerde. Verrassend is, dat wanneer je ergens binnengaat het plots een heel rustige sfeer is, overal.