DAG 13 & 14: Workshop in Mandala International School

DAG14_1.png

Vandaag was het zover, voor de eerste keer onze workshop in Mandala International School. Nadat we aangekomen waren op school mochten we kiezen in welk klasje we onze workshop wilden geven. We besloten om te beginnen met het kleinste klasje, dat ook vlot engels kon praten. Dit was de leeftijd van 12 jaar. De les begon gewoon zoals anders (met een gebed) zodat wij de tijd hadden om alles op te zetten. Na 10 minuutjes kon het eindelijk beginnen.

Onzelf voorstellen mocht natuurlijk niet ontbreken. Dit deden we via een stop motion-video die we al hadden gemaakt. Zo konden de kinderen meteen zien wat we doen en wat we kunnen. Iedereen was onder de indruk. Daarna volgde enkele vragen van ons of ze graag wel eens een foto of video maken? En hoe? Vrijwel iedereen was enthousiast. We vertelden dat we dit via een bepaald thema gingen uitvoeren namelijk dromen. Zo moest iedereen voor 2 minuten gaan slapen en Dorien was de dromenvanger. Ze vangde eerst een droom van Melanie, die had net een leuke droom gehad. Dan ging ze verder naar de andere kinderen. Met heel de klas concludeerden we dat er verschillende soorten dromen zijn. Leuke, blije, droevige...

Daarna volgde een video waarin soorten emoties werden getoont met een voorbeeld. Nu kon het pas echt beginnen! Iedereen kreeg papier en knutselgerief. Ze moesten 1 element uit een droom halen en dat maken. Nadien werd dit element dan gebruikt binnen onze droomwereld die Melanie en Dorien hadden meegebracht. Dit allemaal samen en enkele Ipads, zorgde voor verschillende stop-motion video’s waarin dromen werkelijkheid werden. Zo werd iemand een dokter, een bloemenmeisje, spiderman en er was zelf eentje die een party animal werd! In onze droomwereld kan alles!