DAG 17: Waterval zonder water

Let’s go for a ride.

Eindelijk een ritje op de brommer! Daar keken we beiden al een tijd naar uit. Ook al lijkt een brommer hier verdacht veel op een fiets van bij ons, toch spreekt die ons veel meer aan dan een taxi of een overvol busje. Het gaf ons echt een gevoel van vrijheid. Dat gevoel werd nog eens versterkt toen we toekwamen op de plaats Jhor tokha. Normaal is daar bij regenseizoen altijd een hele mooie waterval. Dit was dus niet het geval, maar dat maakte het niet minder mooi. We parkeerden de brommers op een berg en na wat geklungel naar beneden kwamen we bij een rots. Het was er heel donker en ongeschikt voor mensen met claustrofobie. We deden onze schoenen uit en gaven het een kans. Het was binnenin énorm klein, we konden er net met vier in. Er stond een beeld van lord Shiva (god van Hinduïsme, Shiva wordt ook beschouwd als de beschermheilige god van yoga en kunst). Echt een onvergetelijk moment.. 

Hierna klungelden we opnieuw, ditmaal naar boven. Het was een voorproefje van onze trektocht naar Pokhara (al was het nu met sandalen, de jongens hadden ons mogen waarschuwen). We gingen terug de brommer op, met de wind in onze haren en het stof in ons gezicht.. 

We kwamen terug aan in Thamel waar we nog een gezellig restaurantje binnen gingen. Een goede afsluiter van de dag, want die was uiteindelijk wel erg vermoeiend, maar tegelijk ook heel inspirerend.