DAG 5: Monkey Temple

Vandaag gingen we nog meer aapjes zien, de Monkey Temple! We besloten om eerst even een bezoekje te brengen aan het weeshuis van The Umbrella Foundation, want hier gaan we namelijk ook workshops geven. Onderweg kwamen we nog gebedswielen tegen, dat zijn wielen waar je aan kunt draaien met Sanskriet teksten op. Buddhisten geloven dat dit je naar de hemel brengt.

Een Engels meisje toonde ons de weg (had zelf gewerkt voor Paraplu). Het was even wachten op de verantwoordelijke. Eens die aangekomen was vertelde ze ons dat ze onafhankelijk geworden zijn van Paraplu en we dus eigenlijk op de verkeerde plaats waren. We hadden haar toch ons project even uitgelegd en ze was erg geïnteresseerd, want ook zij had een weeshuis. Ze vertelde dat het project nuttig kan zijn voor de kinderen en ze heel graag zou hebben dat we hier nog eens langskomen.

Tijd voor de Monkey Temple. Wow. We werden er even stil van. Impressionant. De aapjes zorgden voor enige entertainment toen ze heel sluw een klein meisje haar ijsje kwamen stelen. We besloten een henne-tattoeage te zetten en daarna even uit te rusten. We kwamen op de goede plaats want de kleine aapjes bleven ons entertainen.

Later gingen we nog even een rock bar binnen. Zonder Prashant hadden we dit waarschijnlijk nooit gevonden. Een uiterst fijne, steile trap in het drukke Thamel leidde ons naar een zeer grote concertzaal!