DAG 3: Sirjana College of Fine Arts

Vandaag stond ‘Sirjana College of Fine Arts’ op het programma. We hadden er al heel veel over gehoord dus we keken er echt naar uit! We werden vrijwel meteen rondgeleid in de school. Enkele leerlingen waren een stilleven aan het schetsen, anderen waren aan het zeefdrukken en nog iemand anders was aan het beeldhouwen. Het deed ons wat aan Sint-Lucas denken. Alleen vonden we de sfeer nog gemoedelijker. Ook al hadden de klaslokalen een minder goede structuur, toch gaf het meer een gevoel van vrijheid, zeker ook met de Nepalese achtergrond muziek. Dorien nam plaats aan de tekentafel en begon mee te schettsen. Enkele ogen begonnen af te dwalen en voor ze het wist waren er een deel studenten aan het meekijken van over haar schouder. Het viel op dat er veel Westerse standbeelden opgesteld waren. Dit omdat ze internationale kunst willen creeëren. 

Na een gezellige babbel vertrokken we terug richting hotel. Onze lokale promoter kwam nog even onze planning met ons overlopen.