DAG 11 & 12: CAM geeft workshop

Vandaag was de eerste dag dat we bij het Children’s Art Museum gingen om te observeren. Het was interessant om te zien hoe zij met de kinderen omgaan. Jammergenoeg waren er slechts vier meisjes aanwezig. We hadden graag gezien hoe zij omgaan met grotere groepen (maar dat komt nog). Als belangrijkste tip gaven zij vooral mee dat je genoeg afstand moet kunnen houden van de kinderen, anders worden ze oncontroleerbaar. 

Het thema was ‘outerspace’. Het gaf hen meer inzicht in wat er zich allemaal afspeelt buiten hun eigen comfortzone. De kinderen mochten verschillende planeten, kometen,.. maken met eender welk materiaal en werden ook verhaaltjes voorgelezen. Verder maakten ze ook elk een superheld-masker. Ze lieten hun fantasie de vrije loop, net zoals wij, want ook wij maakten ons eigen maskertje! Op het einde mochten iedereen nog even poseren voor het doek vol met planeten en sterren. Met hun masker en cape aan leek het alsof ze een nieuwe planeet gingen veroveren! Voor we het wisten was de dag om en gingen de kinderen, maar ook wij, voldaan naar huis!