DAG 6: Kathmandu Durbar Square

Omdat we vrijwel al onze bezoekjes gedaan hebben besloten we vandaag het Kathmandu Durbar Square te bezoeken. Niet zo ver van ons hotel en op aanraden van onze nieuwe lokale vriend Prashant, moesten we dit toch ook eens zien. Gelukkig kon hij ons hier overal in begeleiden en was/is hij wat onze persoonlijke gids. Eens aangekomen beseften we hoe prachtig alles is, de cultuur, hun geloof, de mensen, de tempels... Maar tegelijkertijd ook hartverscheurend om te zien hoeveel armoede er is, hoe alle gebouwen en tempels verwoest zijn en de vele straathondjes die niet weten waar hun eten te halen of te slapen. 

 

Prashant bracht ons naar een frituur die letterlijk ‘first frituur’ heette. Grappig om te zien was de verschillende Belgische namen in de menu-kaart. Alle snacks waren natuurlijk wel op een Nepalese wijze gemaakt en gefrituurd. Dit kregen we dan in een bordje gemaakt van echte bladeren. Heel gezellig. Deze dag hebben we besloten om iets sneller af te ronden want morgenvroeg moeten we er om 6 uur uit om te gaan raften op nieuwjaar! Jaja, jullie zien het goed.. Het is hier overmorgen het jaar 2073!